Hvordan er internettkvaliteten hjemme hos deg?

Vi inviterer alle innbyggerne til å bidra til å gjøre dekningskartet for Vegårshei bedre, ved å måle den faktiske dekningen der dere oppholder dere. Det er utviklet en gratis app til dette formålet, som heter Nettfart Mobil. Mobilappen gir informasjon om tjenestekvaliteten på egen internettforbindelse, den viser nedlastnings- og opplastningshastighet m.m. og laster måleresultatene opp i et kart.

Slik går du fram for å måle:

• Last ned appen Nettfart Mobil.
  • Ved et enkelt tastetrykk kan du teste internettkvaliteten der du er. Mål gjerne både hjemmenettverk og 3G/4G.

For å få registrert målingen i kartet, må du passe på å ha disse innstillingene på mobilen:

• Gå til Innstillinger på mobilen, finn appen og gi den tilgang til stedsinformasjon ved bruk.
  • Når du er inne på appen, finn kartet og velg Innstillinger. Kryss av for at kartet skal vise all nedlastning

Utfra informasjonen som kommer inn lager myndighetene såkalte dekningskart, som viser hvordan dekningskvaliteten er over hele kommunen.

Vi arbeider stadig med å bedre internettkvaliteten til husstandene i kommunen. Det søkes bl.a. om offentlige midler til ulike utbyggingsprosjekter for fiber, noe som har ført til at Ubergsmoen og Fjordbygda har fått gode løsninger nå. Det er også gitt tilskudd til kommende fiberprosjekter i Espelands- og Nærestadområdet. Dersom alle måler nettkvaliteten hjemme vil de gi oss et enda bedre grunnlag for vider arbeid med utbygging av fiber i kommunen.

Vi håper at mange vil måle internetthastigheten hjemme, takk for hjelpa!

Les også "Høring om utbygging av bredbånd".

fiber - Klikk for stort bilde

Sist endret 13.04.2018