Musikklivets kommunefestival i Risør

Risør er en av 4 kommuner som er invitert av Norsk Komponistforening og NOPA til å være med på prosjektet #spillnorsk, som går av stabelen i november i år. Sammen med Kulturskolen øst i Agder står Risør kommune sammen for et arrangementet i Risør den 18. november med gratiskonsert med blant annet Jonas Alaska.

GRATISKONSERT MED JONAS ALASKA - LØRDAG 18 NOVEMBER

Risør er en av 4 kommuner som er invitert av Norsk Komponistforening og NOPA til å være med på prosjektet #spillnorsk, som går av stabelen i november i år. Kommunen har tatt kontakt med Kulturskolen øst i Agder, og de vil sammen stå for arrangementet i Risør. #spillnorsk er komponistene og tekstforfatternes festival, en satsing på norsk musikk og norske artister som representerer det bredeste mangfoldet innen norsk musikk.

Lørdag 18. november blir det et tredelt arrangement i Risør med klavermatine på Rådhuset klokka 13:00 med pianistene Marte Hansen fra Risør og Erik Haugan fra Arendal, i Kunstparken klokka 15:00 blir det et eksperimentelt kunstmøte hvor elever fra Kulturskolen øst i Agder fremfører dans og norsk musikk og viser utstilling av elevarbeider, ved siden av Ketil Olav Sands utstilling, estám aqui. Dagen avrundes i Risørhuset klokka 17:00 med stor konsert med elever fra Kulturskolen øst i Agder, hvor de fremfører norskprodusert musikk. Jonas Alaska avslutter med en 45 minutters solokonsert.

Pianistene Marte Hansen fra Risør og Erik Haugan Aasland fra Arendal har klaverkonsert på Rådhuset klokka 13:00. Her blir det masse flott norsk klavermusikk og anledning til å kjøpe kaffe, kaker og hjemmelaget sjokoladepraliner i pausen.

Elever fra Kulturskolen øst i Agder fremfører dans og norsk musikk og viser utstilling av elevarbeider, ved siden av Ketil Olav Sands utstilling, estám aqui. Her blir det anledning til å få kjøpt mat og drikke. Dette foregår i Kunstparken kl. 15.00.

Dagen avrundes i Risørhuset kl. 17.00 med stor konsert med elever fra Kulturskolen øst i Agder, hvor de fremfører norskprodusert musikk. Vi får høre klavermusikk, messinggruppe, sang, hardingfelegruppe, fiolingruppe, og klarinettgruppe og noen av dem blir akkompagnert av Kulturskolens lærerband. Her blir det også et par danseinnslag, og tar jeg ikke helt feil, vil en av elevene spille et stykke hun har komponert. På denne konserten kommer også Jonas Alaska og har en 45 minutters solokonsert. Her blir det en pause på 30 minutter,

Siden Kulturskolen øst i Agder er en kulturskole for Gjerstad, Risør, Tvedestrand og Vegårshei, vil det være med elevarbeider og elever fra alle de fire kommunene denne dagen.

Alle arrangementene er gratis for publikum, og vi følger konseptet fra Kulturnatta, hvor publikum kan komme og gå som de vil. Vi bare ber pent om at du da kommer og går under applaus eller i pausen, og at du går inn for å lage minst mulig støy når du kommer og går. Det er lurt å sette seg på kanten av raden hvis du planlegger å gå.

Flere spisesteder vil denne dagen ha billige lunsjretter, så sett av tredje lørdag i november i Risør. Da får du med deg alle disse kunstneriske og velsmakende godbitene.

VELKOMMEN!

Jonas Alaska - Klikk for stort bilde