Smart Oppvekst: Ansvarsbevissthet

'SÅ FLINK DU ER!' Med tommel opp og smilefjes heier vi på hverandre som aldri før. Men er dette nok? Barn og voksne har godt av å få en mer konstruktiv og presis tilbakemelding. Sommerens oppfordring er ANSVARSBEVISSTHET.

Ros som f. eks. « så flink du er» gir mindre til et menneske enn om man sier at nå var du tålmodig! Ofte glemmer vi  å bruke et variert ordforråd når vi gir hverandre ros og tilbakemeldinger.

SmART oppvekst fokuserer på karakteregenskaper, dvs. egenskaper  som er viktige for å at barn og unge skal lykkes i livet.

SmART oppvekst oppfordrer oss til å leite etter egne og andres styrker, og til å trene på å sette ord på egenskaper som f. eks. samarbeid, tålmodighet, utholdenhet, omsorg, respekt m.fl.  

Mer generell informasjon om SmART oppvekst finnes her (klikk på linken).

Med jevne mellomrom vil det bli lagt ut en karakteregenskap på hjemmesiden, dette er en  enkel påminnelse og oppfordring til å trene.

Sommerens oppfordring er ANSVARSBEVISSTHET

I vår har vi hatt ekstra fokus på å styrke egenskapen som handler om å være ansvarsbevisst.

I Ljøstadsaga barnehage har  barna plukket søppel i nærområdet, skrevet glede-brev – og oppfordret alle til ikke å kaste søppel. Da blir det koseligere for alle, og naturen holder seg ren!

Vi oppfordrer alle til å fokusere på dette i sommer. Pass på badeplasser , campingsteder og nærområdet der du bor. Ta alltid med deg søppel, og rydd opp etter deg slik at stedet blir fint for nestemann som kommer.

Ljøstad - Klikk for stort bilde

 

Husk at du  tar ansvar når du plukke opp etter andre, som da har vært uansvarlige.Hjelp barn og unge til å hente fram og ta i bruk egenskapen ansvarsbevissthet.

Vær et godt forbilde, ros barn når de tar ansvar,  bruk ordet ansvarsbevisst, og snakk med barna om hva det vil si å ta ansvar.

Vi ønsker alle små og store en god og ansvarsbevisst  sommer.

Tidligere karakteregenskaper: SAMARBEID (klikk på linken).

 

Presentasjonen fra temakvelden den 13. mars finner du ved å gå inn på denne lenken (PDF, 3 MB).

 Ansvarsbevissthet - Klikk for stort bilde

Sist endret 12.06.2018
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Inger Helland Sines

Barnehage og skolefaglig rådgiver
Telefon :37 17 02 10
E-post :inger.helland.sines@vegarshei.kommune.no
Login for redigering Login for redigering