living/leven/leve/leben i Vegårshei

høstmorgen i sørfjorden 1 - Klikk for stort bilde Vegårshei på kart - Klikk for stort bilde

 

 Leven en wonen in Vegårshei

 Living in Vegårshei

 Wohnen in Vegårshei

 Leve i Vegårshei  (PDF, 9 MB)

Kart over Vegårshei - Gule sider

Vegårshei er en kommune i Sør-Norge, i Aust-Agder fylke og utgjør en del av Sørlandet. Kommunen ligger i nærheten av kysten, men akkurat nok på landet for å ha en ”kvit vinter”. Vegårshei ligger sentralt mellom Kristiansand og Oslo.

Den er også en grønn kommune som består av skog og flotte innsjøer, noe som byr på mange muligheter innen fritidsaktiviteter. Langs innsjøen ”Vegår” finnes det mange idylliske strender og steder hvor man kan slappe av og nyte livet. Om og om igjen kan man overraskes over hva naturen har å by på.

Det er flere byer i nærheten, Arendal og Kristiansand er de største. Grimstad nesten like stor. De to nærmeste, Risør og Tvedestrand, er små koselige byer. Derfor bor du på landet, men har alle fasilitetene av byen tilgjengelig rett rundt hjørnet.

Vegårshei har fire barnehager, og det er en grunnskole som i flere år har hatt et godt rykte på seg på grunn av relativt høye gjennomsnittskarakter på ungdomsskoletrinnet.

I Vegårshei kommune har man mange muligheter når det kommer til sport, kultur og friluftsliv, det er mange lag og foreninger som tilbyr ei rekke aktiviteter.

Hvis du planlegger å flytte til Sørlandet, er det verdt å ta seg bryet med å bli kjent med Vegårshei kommune. Vegårshei er kjent for et spesielt godt og trygt oppvekstmiljø, med lite kriminalitet og god score på levekårsindekser.

Hvis du er interessert i å bo, eller å etablere deg på Vegårshei, har kommunen laget et informasjonshefte for å hjelpe deg med vurderingen. En full beskrivelse av Vegårshei, finner du hvis du klikker på den neste linken (å leve i Vegårshei (PDF, 9 MB)). Den er et dokument med mye informasjon om Vegårshei. 

Sist endret 13.12.2017
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Chantal van der Linden

Rådgiver plan
Telefon :37 17 02 35
Mobil :945 05 716
E-post :vegcli@vegarshei.kommune.no
Login for redigering Login for redigering