Smart Oppvekst: Samarbeid

'SÅ FLINK DU ER!' Med tommel opp og smilefjes heier vi på hverandre som aldri før. Men er dette nok? Barn og voksne har godt av å få en mer konstruktiv og presis tilbakemelding.

Ros som f. eks. « så flink du er» gir mindre til et menneske enn om man sier at nå var du tålmodig! Ofte glemmer vi  å bruke et variert ordforråd når vi gir hverandre ros og tilbakemeldinger.

SmART oppvekst fokuserer på karakteregenskaper, dvs. egenskaper  som er viktige for å at barn og unge skal lykkes i livet.

SmART oppvekst oppfordrer oss til å leite etter egne og andres styrker, og til å trene på å sette ord på egenskaper som f. eks. samarbeid, tålmodighet, utholdenhet, omsorg, respekt m.fl.  

Mer generell informasjon om SmART oppvekst finnes her (klikk på linken).

Med jevne mellomrom vil det bli lagt ut en karakteregenskap på hjemmesiden, dette er en  enkel påminnelse og oppfordring til å trene.

Først ut er karakteregenskapen SAMARBEID.

- Vi legger til rette for aktiviteter og arbeidsoppgaver hvor det kreves samarbeid, f. eks matlaging,  rydding i hus og hage, spill mm.

- Vi tar ordet SAMARBEID i bruk i daglige handlinger, når vi roser og gir tilbakemeldinger

Når karakteregenskapene  benevnes i forbindelse med daglige handlinger, vil barn og voksne få et felles språk om det viktigste i livet. Dette felles språket vil barn etterhvert praktisere, og de voksne vil fokusere på og anerkjenne handlingene.

Presentasjonen fra temakvelden den 13. mars finner du ved å gå inn på denne lenken (PDF, 3 MB).

 Samarbeid - Klikk for stort bilde

Sist endret 16.04.2018
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Inger Helland Sines

Barnehage og skolefaglig rådgiver
Telefon :37 17 02 10
E-post :inger.helland.sines@vegarshei.kommune.no
Login for redigering Login for redigering