Gjenåpning og smittetall

I Vegårshei følger vi den nasjonale gjenåpningen. Fra og med lørdag 25. september legger vi ikke ut smittetall på nettsiden. 
FHI - oversikt over smittetall

 

Smittesituasjonen i Vegårshei

Statistikk fra FHI

Smitte i kommunen

Det er for tiden 0 smittete personer i kommunen.

Totalt antall som er eller har vært smittet til og med 17.11.2021: 19 personer (3 av disse var feriegjester og ikke bosatt på Vegårshei).

Vi har mottatt melding om et nytt smittetilfelle i Vegårshei. Vedkommende er i isolasjon og smittesporing er utført.

Det er meldt om 3 nye smittetilfeller på Vegårshei. Det er snakk om en voksen og to barn i samme familie, som har blitt smittet i utlandet.  Alle tre har vært i isolasjon siden hjemkomst. Smittesporing er ivaretatt.

Vi har fått melding om en ny positivt koronatest i kveld. Vedkommende er nærkontakt til den smittede det ble meldt om fredag 17. september. 

Personen var allerede i karantene og er nå i isolasjon.

Vi har fått melding om en positivt test i dag. Vedkommende har blitt smittet i Oslo. Smittesporing er utført.  

Lørdag 3. juli 2021 er det meldt om et smittetilfelle på Vegårshei, som har blitt smittet i en annen kommune og som blir værende der i isolasjon. En nærkontakt oppholder seg også i en annen kommune og blir der i karantene. Smittesporing pågår.

Vi har for tiden ingen registrerte smittede i kommunen. Regjeringen starter nå på første trinn i gjenåpningsplanen og Vegårshei kommune fortsetter å følge de nasjonale retningslinjene og anbefalingene som gjelder fra og med 16. april.

Vi har fått melding om at de to nærkontaktene til den som ble meldt smittet tirsdag 30. mars også har testet positivt. Begge var allerede i karantene og har ingen nærkontakter. De to smittede er nå i isolasjon og vi har kontroll på situasjonen.

Vegårshei kommune fikk tirsdag 30.03 beskjed om at en person som er på ferie hos familie på Vegårshei har testet positivt på Covid 19 (mutert virus). Vedkommende er satt i isolasjon.

Kort om smittesituasjonen og nye nasjonale retningslinjer

Vegårshei kommune fikk fredag 19.03 beskjed om at en innbygger har testet positivt på Covid 19.