Statusoppdateringer - koronasituasjonen

Her vil vi legge ut statusoppdateringer fra kriseledelsen om smittetall og koronasituasjonen i Vegårshei kommune.

Oversikt over smittede vil stå under punktet "Smitte i kommunen". Dersom det er smitte i kommunen blir oppdateringer om situasjonen lagt ut fortløpende på denne siden.  Sjekk egne sider for oppdatering angående vaksinasjon

Smitte i kommunen

Det er 2 smittet person i kommunen (21.09.21)

Totalt antall smittede siden mars 2020: 15 personer (3 av disse var feriegjester og ikke bosatt på Vegårshei).

Vi har fått melding om en ny positivt koronatest i kveld. Vedkommende er nærkontakt til den smittede det ble meldt om fredag 17. september. 

Personen var allerede i karantene og er nå i isolasjon.

Vi har fått melding om en positivt test i dag. Vedkommende har blitt smittet i Oslo. Smittesporing er utført.  

Lørdag 3. juli 2021 er det meldt om et smittetilfelle på Vegårshei, som har blitt smittet i en annen kommune og som blir værende der i isolasjon. En nærkontakt oppholder seg også i en annen kommune og blir der i karantene. Smittesporing pågår.

Vi har for tiden ingen registrerte smittede i kommunen. Regjeringen starter nå på første trinn i gjenåpningsplanen og Vegårshei kommune fortsetter å følge de nasjonale retningslinjene og anbefalingene som gjelder fra og med 16. april.

Vi har fått melding om at de to nærkontaktene til den som ble meldt smittet tirsdag 30. mars også har testet positivt. Begge var allerede i karantene og har ingen nærkontakter. De to smittede er nå i isolasjon og vi har kontroll på situasjonen.

Vegårshei kommune fikk tirsdag 30.03 beskjed om at en person som er på ferie hos familie på Vegårshei har testet positivt på Covid 19 (mutert virus). Vedkommende er satt i isolasjon.

Kort om smittesituasjonen og nye nasjonale retningslinjer

Vegårshei kommune fikk fredag 19.03 beskjed om at en innbygger har testet positivt på Covid 19.

Vi har fått litt spørsmål rundt prioritering av hvem som har fått tilbud om koronavaksine. Det er viktig for oss å presisere at vi har gått og går etter den rekkefølgen som er satt av helsemyndighetene.

Vi har nå fått alle testresultater fra 23.02. Det resulterte i en ny positiv prøve knyttet til utbruddet ved Tvedestrand VGS. Her er det snakk om 6 nærkontakter fra forrige uke, og to av disse er allerede i karantene.