Brannen i "Mølla" ved Straum - oppdateringer

Oppdatering kl. 15:55

Brannvesenet fant i dag fredag 14. mai ca. kl. 1500 den siste gassflaska (Acetylen-flaska) som utgjorde en risiko på branntomta der Mølla brant ned i natt.

Alle de evakuerte beboerne kan nå flytte hjem, og fylkesvei 414, den kommunale Presteveien og Sørlandsbanen er igjen åpen for normal trafikk.

To husstander er fremdeles uten strøm, men dette vil være på plass om kort tid.

Oppdatering kl. 06:20

Brannmannskapene har nå begynt å kjøle ned brannstedet. Vi kan ikke si noe sikkert om når de 26 evakuerte kan reise hjem igjen. Mest sannsynlig blir det tidligst sen ettermiddag i dag, fredag.

Som følge av dette er også fylkesvei 414 stengt på stedet.

9 personer er innkvartert hos familie/venner og 17 i VSA sine bygg.

-------------------------------------------------------

Melding om brann i "Mølla"

Vegårshei kommunen mottok rett før kl. 01:00 natt til 14. mai melding om brann i «Mølla» ved Straum. Bygningen inneholder acetylen, propan, oksygen og det er derfor stor fare for eksplosjon.  Alle husstander i en radius på 300 m. er evakuert til Vegårsheihallen.

Totalt 26 personer er evakuerte, 5 er innkvartert hos familie/venner og 21 møter ved hallen. De som møter ved hallen blir tatt hånd om av kommunen.

Brannmannskapene kan ikke drive slukningsarbeid før de er sikre på at faren for eksplosjon er over. Vi vet ikke noe om når de evakuerte kan reise hjem igjen. Mest sannsynlig blir det i løpet av morgendagen.

Sørlandsbanen og fylkesveien forbi brannsteder er stengt.

Følg oppdateringer på vår Facebookside.