Vegårshei ski- og aktivitetssenter

Vegårshei Ski- og Aktivitetssenter er et aktivitetssenter for hele regionen, og er også fylkesanlegg for langrenn og hopp.

Ski- og aktivitetssenteret har slalåmbakker, ake- og skileikområde, langrennsløyper og skiskytingsanlegg.

Ved spørsmål om snøforhold i bakkene og i løyper, åpningstider og aktiviteter se:

Langrenn, skiskyting og turløyper

Løypenettet består av 5 km lysløype og 8 og 12 km turløype. Flere av løypene i senteret egner seg også godt til turgåing/trening og terrengsykling i barmarksesongen. Det er flere gapahuker langs løypa som du kan bruke når du trenger en pause eller et sted å spise nista di.

Rulleskiløype

Vi har en 2 km lang rulleskiløype som utgjør en del av trasseen i lysløypa.

Se kart over løypenett på Vegårshei, Myra.

Alpint

I alpinbakken er det et skitrekk og en eller to løypetrasseer avhengig av snøforholdene. I tillegg er det en akebakke/skileikområde med eget ståbånd. I bakken finnes det hopp og rails av forskjellige typer.

Varmestue, grill og bålplasser

Ved alpinbakken er det varmestue med kiosk. Det er også flere gapahuker med muligheter for grill- og bålkos i og ved bakken, og langs langrennsløypene.

Vegårshei Ski- og Aktivitetssenter er et ypperlig sted for aktiviteter for hele familien. Det er ofte besøk av skoleklasser på skidag, idrettslag eller grupper som feirer bursdag eller andre samlinger. Det er også muligheter for enkel overnatting på flersengsrom. 

Lenker